
Egzotyczna marakuja w formie musu w towarzystwie pasty z orzechów laskowych i delikatnej, mlecznej czekolady.
Produkt wytwarzany ręcznie. Osypywanie się trufli jest ich cechą naturalną i nie wpływa na walory jakościowe oraz smakowe produktu.
TRUFLA TROPIKALNY ORZECH
TRUFLA CZEKOLADOWA Z NADZIENIEM Z OWOCOWO-ORZECHOWYM
Składniki: mleczna czekolada (50 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); biała czekolada (12,5 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); mus z marakui (12,4 %); pasta z orzechów laskowych (9 %) (ORZECHY LASKOWE; cukier; emulgator: lecytyny (SOJA)); cukier żelujący (cukier; substancja zagęszczająca: pektyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; olej roślinny palmowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu); cukier; emulgator: glicerol. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %.
Możliwa obecność: GLUTENU, ORZECHÓW: WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 1965 kJ / 470 kcal
Tłuszcz, 26,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14,0 g
Węglowodany, 52,0 g
w tym cukry 51,0 g
Białko 5,0 g
Sól 0,15 g