.jpg&w=350&h=350&far=C&q=90)
Kwadratowe kubeczki z mlecznej czekolady wypełnione po brzegi masą gianduja i rodzynkami.
CZEKOLADKA Z MLECZNEJ CZEKOLADY Z NADZIENIEM Z CZEKOLADY MLECZNO-ORZECHOWEJ „GIANDUJA”
Składniki: mleczna czekolada (57,5 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); czekolada mleczno-orzechowa „Gianduja” (33 %) (cukier; ORZECHY LASKOWE; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA)); rodzynki (9,5 %) (rodzynki; olej roślinny bawełniany). Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %. Czekolada mleczno-orzechowa „Gianduja”: masa kakaowa minimum 26,6 %.
Możliwa obecność: GLUTENU, ORZECHÓW: WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2291 kJ / 550 kcal
Tłuszcz 35,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19,0 g
Węglowodany 49,0 g
w tym cukry 47,6 g
Białko 7,0 g
Sól 0,18 g