HERBATNIK

HERBATNIK

Delikatna, mleczna czekolada wzbogacona pełną korzennego aromatu pastą piernikową tworzą nadzienie zamknięte warstwą słodkiej, białej czekolady. Czekoladka otoczona intensywną w smaku, ciemną czekoladą.

Informacje dodatkowe
Data przydatności do spożycia: 3 miesiące
HERBATNIK
CZEKOLADKA Z CIEMNEJ I BIAŁEJ CZEKOLADY
Z NADZIENIEM Z MLECZNEJ CZEKOLADY I PASTY PIERNIKOWEJ
Składniki: pasta piernikowa (30 %) [kruszone ciasteczka korzenne (mąka PSZENNA; cukier kandyzowany; oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy); nierafinowany cukier trzcinowy; mąka SOJOWA; cukier inwertowany; substancja spulchniająca: E500; cynamon; gałka muszkatołowa); oleje roślinne (palmowy, rzepakowy); cukier; emulgator: lecytyny (rzepakowa)]; ciemna czekolada (28,5 %) (miazga kakaowa; cukier; tłuszcz kakaowy; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); biała czekolada (22,5 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); mleczna czekolada (15 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); czekolada mleczna „płatki” (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; naturalny aromat waniliowy); czekolada „płatki” (cukier; miazga kakaowa; kakao o obniżonej zawartości tłuszczu; tłuszcz MLECZNY; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy). Ciemna czekolada: masa kakaowa minimum 54,1 %. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %. Czekolada mleczna „płatki”: masa kakaowa minimum 27,8 %. Czekolada „płatki”: masa kakaowa minimum 38,4 %.

Możliwa obecność: ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.

Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2342 kJ / 562 kcal
Tłuszcz, 36,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,0 g
Węglowodany, 52,0 g
w tym cukry 46,0 g
Białko 5,2 g
Sól 0,24 g

Wszystkie nasze produkty są wyrabiane ręcznie. Z tego względu mogą występować różnice w wyglądzie, dekoracji oraz masie netto jednostkowego produktu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.