
Doskonałe nadzienia połączone z czekoladą w najlepszym wydaniu. Piernik, tajemniczy smak z dzieciństwa towarzyszy białej czekoladzie, prażone orzechy współgrają z czekoladą mleczną, z którą równie doskonale komponuje się klasyczny smak migdałów. Po te przepyszne słodkości z przyjemnością sięgnie każdy, nie tylko student w przerwie między wykładami.
CIASTECZKA STUDENCKIE MIX
CZEKOLADKI Z NADZIENIEM (45 %): ORZECHOWYM, MIGDAŁOWYM I PIERNIKOWYM
Składniki: cukier; tłuszcz kakaowy; ORZECHY LASKOWE; MLEKO pełne w proszku; MIGDAŁY; oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy) w zmiennych proporcjach; miazga kakaowa; prażone, kruszone ziarno kakaowca; mąka PSZENNA; cukier kandyzowany; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu; emulgator: lecytyny (SOJA, rzepak); naturalny aromat waniliowy; nierafinowany cukier trzcinowy; syrop cukru inwertowanego; substancja spulchniająca: E500; cynamon; gałka muszkatołowa; tłuszcz MLECZNY. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %. Czekolada „płatki”: masa kakaowa minimum 38,4 %. Czekolada mleczna „płatki”: masa kakaowa minimum 27,8 %.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; NASION SEZAMU; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2348 kJ / 564 kcal
Tłuszcz, 36,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16,0 g
Węglowodany, 51,0 g
w tym cukry 47,0 g
Białko 6,9 g
Sól 0,2 g