PL

DZIEŃ CZEKOLADY! DARMOWA DOSTAWA od 150 zł* Niedostępne dla zamówień powyżej 1000 zł brutto oraz zamówień biznesowych

Karmello Kawa

Stanowią nierozerwalny duet. Doskonale się uzupełniają. Wielu z nas nie wyobraża sobie ich oddzielnie. O czym mowa? O czekoladzie i… kawie!

przewiń w dół

O kawieKarmello

Kawa Karmello powstała w wyniku dwóch lat prób i błędów; znalezienia optymalnej mieszanki, stopnia palenia i smaku, aby zadowolić kubki smakowe naszych klientów. Po wielu eksperymentach i ciężkiej pracy jesteśmy dumni z naszej ziarnistej Kawy Karmello. Dzięki niej możesz doświadczyć atmosfery kawiarni, nie wychodząc nawet z domu.

Wierzymy w najwyższą jakość - ale mówiąc wprost, po prostu kochamy palić kawę! Nie ma większej satysfakcji niż smakowanie doskonałej filiżanki zaparzonej z ziaren Karmello za każdym razem.

Proces palenia kawy

WYBÓR ZIARNA

Początek drogi naszej kawy to wybór plantacji zielonych ziaren kawowca. Kawa różni się smakiem w zależności od kraju pochodzenia. Stawiając na walory smakowe, ale również na jakość i powtarzalność - ziarna importujemy wyłącznie ze sprawdzonych plantacji.

SELEKCJA

Gdy zielone ziarna kawy dotrą do naszej palarni – rozpoczyna się proces selekcji. Ziarna są sprawdzane pod względem rozmiaru, wilgotności oraz zanieczyszczeń. Wszystko po to, aby kawa, która do Was trafia była powtarzalna. Dbamy również o Wasze młynki, aby żaden niechciany kamyk nie zniszczył żaren.

PALENIE

Palenie to kluczowy proces. Pomaga nam w tym piec niemieckiego producenta będącego światowym liderem w swoim fachu. Rzemieślnicze podejście do kawy związane jest nierozerwalnie z jej świeżością. Każdy rodzaj naszej kawy jest przez nas regularnie wypalany, co daje gwarancję, że trzymasz w ręku opakowanie najdoskonalszej, świeżo palonej kawy.

KONTROLA

Wypalanie ziaren kawy zakończone jest testingiem, który pozwoli ocenić, czy osiągnęliśmy planowany efekt. Naszej palarni nie opuszcza kawa, z której nie jesteśmy w 100% dumni. Stawiamy na pełną kontrolę na każdym etapie: od oceny świeżego ziarna, poprzez stopień wypalenia, po finalne opakowanie. Podobnie jak z czekoladą, najważniejsze w naszym podejściu do kawy jest dbałość o jakość.

Pochodzenie kawy

Brazylia

Brazylia

Etiopia

Etiopia

Kostaryka

Kostaryka

Meksyk

Meksyk

Peru

Peru

Nikagagua

Nikagagua

Typy kawy

Single  Origin

Korzystając z wieloletniego doświadczenia, po wielu miesiącach testów i tysiącach próbowanych filiżanek prezentujemy linię kaw ziarnistych Single Origin. Kawy z tej linii wypalane są pojedynczo, co oznacza, że w jednym opakowaniu ziarna kawy pochodzą wyłącznie z jednego regionu lub kraju. Pozwala to zachować pełnię głębi aromatów charakterystycznych dla danego regionu.

Karmello  Blend

Naszą dumą jest Karmello Blend czyli mieszanka ziaren z różnych regionów świata. Największą sztuką w kawowym rzemiośle jest odpowiednie wypalenie takiej kombinacji ziaren, która zarówno sprawdzi się w profesjonalnym ekspresie w kawiarni, domowym ekspresie ciśnieniowym jak i przelewowym, kawiarce czy AeroPressie.

Nasze produkty