
Status: w realizacji
Wartość całkowita projektu: 739 441.56zł
Wydatki kwalifikowalne: 600 000,00 zł
Dofinansowanie: 540 000,00 zł
Źródło dofinansowania:
Projekt KPOD.01.03-IW.01-8516/24 pn.: Dywersyfikacja dotychczasowej działalności KARMELLO CHOCOLATIER SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ o usługi cateringu słodkości skierowanego do mieszkańców miasta Bielsko-Biała oraz województwa Śląskiego (REGION 4) wybrany do dofinansowania w ramach inwestycji A1.2.1 Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności w ramach Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności (planu rozwojowego)
Opis przedmiotu projektu:
W ramach realizowanego przedsięwzięcia MŚP firma Karmello Chocolatier Sp. z o. o. uruchomi zupełnie nową usługę – catering słodkości, skierowaną do nowych odbiorców, która obejmie przygotowanie i dostarczenie wysokiej jakości słodkich dań i napojów, takich jak lody, soki, świeże i personalizowane czekolady przygotowane na miejscu oraz desery na różnego rodzaju wydarzenia, np. bankiety, imprezy firmowe, konferencje (obsługa wydarzenia na miejscu), a także do odbiorców indywidualnych. W celu realizacji zostanie przeprowadzona adaptacja pomieszczenia, zakupione będą urządzenia kuchenne, zaplanowano specjalistyczne doradztwo oraz stosowne szkolenia dla personelu. W efekcie działalność kawiarni zostanie zdywersyfikowana o nową usługę uodparniającą firmę na wypadek zdarzeń nieprzewidzianych, pozwalającą na pozyskanie odmiennych klientów i efektywniejsze wykorzystanie zasobów. Wskaźniki sukcesu obejmą wzrost przychodów, zatrudnienia, bazy klientów i umocnienie marki.
Termin realizacji: 06.12.2024 – 30.09.2025 r.
Przetargi Karmello Chocolatier Sp. z o.o.
Zapytanie ofertowe nr 1 z dnia 29.01.2025 r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Doradztwo z zakresu dotychczasowego modelu biznesowego przedsiębiorstwa wraz z propozycją zmian tego modelu (opracowanie nowego modelu biznesowego) pod kątem dywersyfikacji działalności przedsiębiorstwa.”
Potencjalnych wykonawców zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 06 lutego 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 2 z dnia 21.02.2025 r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Prace adaptacyjne przestrzeni lokalowej (42m2) znajdującej się w budynku przy ulicy Gen. Stanisława Maczka 9 (Bielsko-Biała) – etap I, część 1: prace budowlane (tynkowanie, malowanie ścian, wykonanie sufitu)
oraz część 2: wykonanie podłogi.
Potencjalnych wykonawców zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 07 marca 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 3 z dnia 21.02.2025 r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Prace adaptacyjne przestrzeni lokalowej (42m2) znajdującej się w budynku przy ulicy Gen. Stanisława Maczka 9 (Bielsko-Biała) etap II – wykonanie instalacji wodnej i kanalizacyjnej.
Potencjalnych wykonawców zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 07 marca 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 4 z dnia 28.03.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Przedmiotem zamówienia jest wykonanie instalacji elektrycznej w pomieszczeniu w ramach prac remontowych i adaptacyjnych pomieszczenia produkcyjnego o pow. 42m2 dla działalności „Słodki Catering”.
Potencjalnych wykonawców zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 11 kwietnia 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 5 z dnia 28.03.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Przedmiotem zapytania jest zakup i montaż drzwi wewnętrznych w pomieszczeniu w ramach prac remontowych i adaptacyjnych pomieszczenia produkcyjnego o pow. 42m2 dla działalności „Słodki Catering”.
Potencjalnych wykonawców zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 11 kwietnia 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 6 z dnia 28.03.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Przedmiotem zapytania jest wykonanie montażu klimatyzacji w pomieszczeniu w ramach prac remontowych i adaptacyjnych pomieszczenia produkcyjnego o pow. 42m2 dla działalności „Słodki Catering”
Potencjalnych wykonawców zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 11 kwietnia 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 7 z dnia 14.06.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
” Przedmiotem zamówienia jest wykonanie montażu systemu alarmowego w pomieszczeniu produkcyjnym o pow. 42m2 dla działalności „Słodki Catering”.
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 30 czerwca 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 8 z dnia 14.06.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
” Przedmiotem zamówienia jest wykonanie mebli i ich montaż w pomieszczeniu w ramach prac remontowych i adaptacyjnych pomieszczenia produkcyjnego o pow. 42m2 dla działalności „Słodki Catering””
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 30 czerwca 2025r.
II
Zapytanie ofertowe nr 1 z dnia 10.04.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element 9.: konserwator do lodów”
Potencjalnych wykonawców zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 17 kwietnia 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 2 z dnia 25.04.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element 6.: witryna chłodnicza”
Potencjalnych wykonawców zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 05 maja 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 3 z dnia 12.05.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element 2.: ekspres kawowy ciśnieniowy”
Potencjalnych wykonawców zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 19 maja 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 4 z dnia 12.05.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element 3.: młynek do kawy”
Potencjalnych wykonawców zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 19 maja 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 5 z dnia 12.05.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element 4.: blender z dzbankiem”
Potencjalnych wykonawców zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 19 maja 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 6 z dnia 12.05.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element 5.: zmywarka gastronomiczna”
Potencjalnych wykonawców zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 19 maja 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 7 z dnia 20.05.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element 1.: kuchenka indukcyjna (płyta)”
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 27 maja 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 8 z dnia 01.07.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element 7.: lodówka-chłodziarko podblatowa 1 sztuka.
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 08 lipca 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 9 z dnia 01.07.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element 8.: zamrażarka podblatowa 1 sztuka.
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 08 lipca 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 10 z dnia 01.07.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element 12.: młynek do ekspresu przelewowego 1 sztuka.
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 08 lipca 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 11 z dnia 01.07.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element 13.: ekspres przelewowy z dzbankiem 1 sztuka.
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 08 lipca 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 12 z dnia 01.07.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element 15.: temperówka do czekolady 3 sztuki.
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 08 lipca 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 13 z dnia 01.07.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element 18.: piec hybrydowy – 1 sztuka.
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 08 lipca 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 14 z dnia 01.07.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element 19.: szafa mroźnicza jednodrzwiowa – 1 sztuka.
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 08 lipca 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 15 z dnia 01.07.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element 20.: kostkarka do lodu – 2 sztuki.
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 08 lipca 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 1/POS/2025 z dnia 01.08.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest „Zakup dostawa i montaż/instalacja zestawu dla systemu POS”
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 08 sierpnia 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 16/D/2025 z dnia 31.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest: „Zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : schładzarko-zamrażarka szokowa” 1 sztuka
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 07 listopada 2025r

Status: w realizacji
Wartość całkowita projektu: 738 699,87zł
Wydatki kwalifikowalne: 600 000,00 zł
Dofinansowanie: 540 000,00 zł
Źródło dofinansowania:
Projekt KPOD.01.03-IW.01-8492/24 pn.: „Dywersyfikacja dotychczasowej działalności firmy Karmello Rafał Dobrzański o usługi cateringu słodkości skierowanego do mieszkańców Krakowa oraz województwa Małopolskiego (REGION 3) ”, wybrany do dofinansowania w ramach inwestycji A1.2.1 Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności w ramach Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności (planu rozwojowego).
Opis przedmiotu projektu:
W ramach realizowanego przedsięwzięcia MŚP firma Karmello Rafał Dobrzański uruchomi w Krakowie zupełnie nową usługę – catering słodkości, skierowaną do nowych odbiorców, która obejmie przygotowanie i dostarczenie wysokiej jakości słodkich dań i napoi, takich jak lody, soki, eklerki, świeże i personalizowane czekolady przygotowane na miejscu oraz desery na różnego rodzaju wydarzenia, np. bankiety, imprezy firmowe, konferencje (obsługa wydarzenia na miejscu), a także do odbiorców indywidualnych. W celu realizacji zostanie przeprowadzona rozbudowa strony www, zakupione będą urządzenia kuchenne, zaplanowano specjalistyczne doradztwo oraz stosowne szkolenia dla personelu. W efekcie działalność kawiarni zostanie zdywersyfikowana o nową usługę uodparniającą firmę na wypadek zdarzeń nieprzewidzianych, pozwalającą na pozyskanie odmiennych klientów i efektywniejsze wykorzystanie zasobów. Wskaźniki sukcesu obejmą wzrost przychodów, zatrudnienia, bazy klientów oraz umocnienie marki.
Termin realizacji: 01.04.2025 – 30.09.2025 r.
Przetargi Karmello Rafał Dobrzańki
Zapytanie ofertowe nr 1/KRD z dnia 21.07.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Doradztwo z zakresu dotychczasowego modelu biznesowego przedsiębiorstwa wraz z propozycją zmian tego modelu (opracowanie nowego modelu biznesowego) pod kątem dywersyfikacji działalności przedsiębiorstwa.”
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 28 lipieca 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 2/KRD z dnia 22.07.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : maszyna do lodów i kremów”
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 29 lipca 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 3/KRD z dnia 22.07.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : witryna chłodnicza”
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 29 lipca 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 4/KRD z dnia 29.07.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : ekspres kawowy ciśnieniowy”
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 05 sierpnia 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 5/KRD z dnia 29.07.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : młynek do kawy”
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 05 sierpnia 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 6/KRD z dnia 01.08.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Przedmiotem zapytania jest „Przygotowanie narzędzi sprzedaży – dostawa roweru elektrycznego – 1 sztuka”
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 08 sierpnia 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 7/KRD/POS z dnia 01.08.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest „przygotowanie narzędzi sprzedaży – dostawa zestawu dla systemu POS”
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 08 sierpnia 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 8/KRD/ZM/2025 z dnia 03.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : zmywarka gastronomiczna” 1 sztuka
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 10 października 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 9/KRD/DS./2025 z dnia 23.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : drukarka spożywcza” 1 sztuka
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 30 października 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 10/KRD/ki/2025 z dnia 28.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : kuchenka indukcyjna 1 sztuka”
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 04 listopada 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 11/KRD/BZDZ/2025 z dnia 28.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : blender z dzbankiem” 1 sztuka.
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 04 listopada 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 12/KRD/RK/2025 z dnia 28.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : robot kuchenny” 1 sztuka
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 04 listopada 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 13/KRD/WOD/2025 z dnia 28.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : wyciskarka do owoców” 1 sztuka
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 04 listopada 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 14/KRD/SZM/2025 z dnia 30.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
„Przedmiotem zapytania jest „Przygotowanie narzędzi sprzedaży – szafa mroźnicza jednodrzwiowa – 1 sztuka”
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 06 listopada 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 15/KRD/ZM/2025 z dnia 30.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Zapraszamy do składania ofert, termi Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : zamrażarka podblatowa” 1 sztuka
n składania ofert do północy dnia 06 listopada 2025r
Zapytanie ofertowe nr 16/KRD/SZ/2025 z dnia 30.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : schładzarko-zamrażarka szokowa” 1 sztuka
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 06 listopada 2025r
Zapytanie ofertowe nr 17/KRD/KDL/2025 z dnia 30.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : konserwator do lodów” 1 sztuka
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 06 listopada 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 18/KRD/PH/2025 z dnia 30.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : piec hybrydowy 1 sztuka”
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 06 listopada 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 19/KRD/MDE/2025 z dnia 30.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : młynek do ekspresu przelewowego” 1 sztuka.
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 06 listopada 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 20/KRD/KDL/2025 z dnia 30.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : kostkarka do lodu” 1 sztuka
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 06 listopada 2025r
Zapytanie ofertowe nr 21KRD/TDCZ/2025 z dnia 31.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest „Zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : – temperówka do czekolady – 3 sztuki”
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 07 listopada 2025r.
Zapytanie ofertowe nr 22/KRD/EPDZ/2025 z dnia 31.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest: „Zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : – ekspres przelewowy z dzbankiem 1 sztuka”
Zapraszamy do składania ofert do północy dnia 07 listopada 2025r
Zapytanie ofertowe nr 23/KRD/LCHP/2025 z dnia 31.10.2025r. – zapytanie o ofertę kliknij w link
Przedmiotem zapytania jest: „Zakup urządzeń kuchennych/urządzeń służących przygotowaniu dań cateringowych – element : lodówka chłodziarka podblatowa” 1 sztuka
Zapraszamy do składania ofert, termin składania ofert do północy dnia 07 listopada 2025r