Ciasteczko Ruby
Orzechowe nadzienie pokryte różową czekoladą ruby. Całość udekorowana kawałkami liofilizowanej maliny.
| Data przydatności do spożycia (miesiące) | 9 |
CIASTECZKO STUDENCKIE RUBY
CZEKOLADKA Z CZEKOLADY RUBY (53 %) Z NADZIENIEM (43 %) ARACHIDOWYM
Składniki: cukier; pasta z ORZESZKÓW ARACHIDOWYCH (21 %); tłuszcz kakaowy; cukier puder; oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, shea) w zmiennych proporcjach; MLEKO pełne w proszku; liofilizowana malina; miazga kakaowa; mąka PSZENNA; cukier kandyzowany; emulgator: lecytyny (SOJA); nierafinowany cukier trzcinowy; kwas: kwas cytrynowy; naturalny aromat waniliowy; sól; mąka SOJOWA; syrop cukru inwertowanego; substancja spulchniająca: E500; cynamon; gałka muszkatołowa. Czekolada ruby: masa kakaowa minimum 40,3 %.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: LASKOWYCH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, PEKAN, MIGDAŁÓW; NASION SEZAMU; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.
| Wartość odżywcza 100 g produktu | |
| Wartość energetyczna | 2331 kJ / 559 kcal |
| Tłuszcz, w tym
kwasy tłuszczowe nasycone |
36,0 g
17,0 g |
| Węglowodany, w tym
cukry |
48,0 g
44,0 g |
| Białko | 9,0 g |
| Sól | 0,3 g |