Ciasteczko Piernikowe
Mleczna czekolada z pastą piernikową otulona w białej czekoladzie.
| Data przydatności do spożycia (miesiące) | 12 |
CIASTECZKO STUDENCKIE PIERNIKOWE
CZEKOLADKA Z BIAŁEJ CZEKOLADY (50 %) Z NADZIENIEM Z PASTY PIERNIKOWEJ (28 %) I MLECZNEJ CZEKOLADY (14 %)
Składniki: cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy); mąka PSZENNA; cukier kandyzowany; miazga kakaowa; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu; nierafinowany cukier trzcinowy; syrop cukru inwertowanego; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy; cynamon; substancja spulchniająca: E500; gałka muszkatołowa; tłuszcz MLECZNY; sól; sok cytrynowy. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %. Czekolada mleczna „płatki”: masa kakaowa minimum 27,8 %. Czekolada „płatki”: masa kakaowa minimum 38,4 %.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: LASKOWYCH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, PEKAN, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW ZIEMNYCH; NASION SEZAMU; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
| Wartość odżywcza 100 g produktu | |
| Wartość energetyczna | 2361 kJ / 566 kcal |
| Tłuszcz, w tym
kwasy tłuszczowe nasycone |
36,0 g
18,0 g |
| Węglowodany, w tym
cukry |
55,0 g
49,0 g |
| Białko | 5,2 g |
| Sól | 0,3 g |