Chrupiąca Gianduja
Mleczna czekolada z nadzieniem gianduja, której smak podkreślają prażynki Pailleté Feuilletine.
Data przydatności do spożycia (miesiące) | 6 |
CHRUPIĄCA GIANDUJA
CZEKOLADKA Z MLECZNEJ CZEKOLADY Z NADZIENIEM
Z PASTY Z ORZECHÓW LASKOWYCH
Składniki: pasta z orzechów laskowych (58,5 %) (cukier; ORZECHY LASKOWE; tłuszcz kakaowy); mleczna czekolada (35 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); prażynki (cukier; mąka PSZENNA; tłuszcz roślinny (słonecznikowy, rzepakowy) w zmiennych proporcjach; tłuszcz MLECZNY; laktoza (z MLEKA); białka MLEKA; sól; ekstrakt słodowy (z JĘCZMIENIA); substancja spulchniająca: E500; emulgator: lecytyny (słonecznikowa); przeciwutleniacz: E306). Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 2328 kJ / 558 kcal |
Tłuszcz, w tym
kwasy tłuszczowe nasycone |
35,0 g
13,0 g |
Węglowodany, w tym
cukry |
54,0 g
51,0 g |
Białko | 5,7 g |
Sól | 0,14 g |