
Subtelne, karmelowe wnętrze przełamane delikatnie kwaśnym aromatem marakui, ukryte w białej czekoladzie. Zwieńczenie stanowi dekoracja z cukru pudru i kruszonych, liofilizowanych malin.
Produkt wytwarzany ręcznie. Osypywanie się trufli jest ich cechą naturalną i nie wpływa na walory jakościowe oraz smakowe produktu.
TRUFLA CZEKOLADOWA Z NADZIENIEM KARMELOWYM
Składniki: nadzienie karmelowe (50,5 %) (syrop glukozowy; MLEKO skondensowane słodzone; cukier; woda; całkowicie uwodorniony olej roślinny kokosowy; emulgator: E471; substancja zagęszczająca: E440; sól; substancja konserwująca: E202; aromat); biała czekolada (40 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy): liofilizowane maliny (proszek); cukier puder; naturalny aromat marakui.
Możliwa obecność: GLUTENU, ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 1778 kJ / 424 kcal
Tłuszcz, 18,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12,0 g
Węglowodany, 60,0 g
w tym cukry 45,0 g
Białko 3,5 g
Sól 0,29 g