
Słodycz białej czekolady i marcepanu wzbogacone aromatem waniliowym. Kompozycję nadzienia dopełnia zewnętrzna warstwa mlecznej czekolady i kruszone migdały jako dekoracja.
Produkt wytwarzany ręcznie. Osypywanie się trufli jest ich cechą naturalną i nie wpływa na walory jakościowe oraz smakowe produktu.
TRUFLA MARCEPAN
TRUFLA CZEKOLADOWA Z NADZIENIEM MARCEPANOWYM
Składniki: mleczna czekolada (40 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); biała czekolada (20 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); marcepan (15 %) (MIGDAŁY; cukier; cukier inwertowany; syrop glukozowy; stabilizator: sorbitole; substancja konserwująca: E202; aromat); ŚMIETANA; mączka MIGDAŁOWA; aromat; barwnik: E150b. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %.
Możliwa obecność: GLUTENU, ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2177 kJ / 523 kcal
Tłuszcz, 36,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18,0 g
Węglowodany, 41,0 g
w tym cukry 39,0 g
Białko 8,0 g
Sól 0,16 g