.jpg&w=350&h=350&far=C&q=90)
Przeciwstawne smaki skomponowane w doskonale harmonijne połączenie: słodycz mlecznej czekolady, kwaśna nuta musu truskawkowego i ostrość mielonego imbiru. Całość zwieńczona mleczną czekoladą i wiórkami różowej czekolady ruby.
Produkt wytwarzany ręcznie. Osypywanie się trufli jest ich cechą naturalną i nie wpływa na walory jakościowe oraz smakowe produktu.
TRUFLA IMBIROWA TRUSKAWKA
TRUFLA CZEKOLADOWA Z NADZIENIEM TRUSKAWKOWYM I IMBIREM
Składniki: mleczna czekolada (56 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); mus z truskawek (19 %); czekolada ruby (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); kwas: kwas cytrynowy; naturalny aromat waniliowy); cukier żelujący (cukier; substancja zagęszczająca: pektyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; olej roślinny palmowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu); cukier; emulgator: glicerol; imbir mielony (0,5 %). Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %. Czekolada ruby: masa kakaowa minimum 40,3 %.
Możliwa obecność: GLUTENU, ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 1822 kJ / 436 kcal
Tłuszcz, 25,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15,0 g
Węglowodany, 46,0 g
w tym cukry 45,0 g
Białko 4,9 g
Sól 0,16 g