
Tafla białej belgijskiej czekolady w połączeniu z pastą piernikową i ciasteczkami korzennymi.
Kawałki czekolady pakowane w prezentowy celofan.
Łamliwość jest naturalną cechą produktu i nie wpływa na jego walory jakościowe oraz smakowe.
PRZYSMAK INGUSIA
CZEKOLADA BIAŁA Z PASTĄ PIERNIKOWĄ I CIASTECZKAMI KORZENNYMI
Składniki: biała czekolada (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); pasta piernikowa (17 %) (mąka PSZENNA; cukier kandyzowany; oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy); nierafinowany cukier trzcinowy; mąka SOJOWA; cukier inwertowany; substancja spulchniająca: E500; cynamon; gałka muszkatołowa); oleje roślinne (palmowy, rzepakowy); cukier; emulgator: lecytyny (rzepakowa)); kruszone ciasteczka korzenne (min. 8 %)* (mąka PSZENNA; cukier kandyzowany; oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy); nierafinowany cukier trzcinowy; mąka SOJOWA; cukier inwertowany; substancja spulchniająca: E500; cynamon; gałka muszkatołowa); mleczna czekolada (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy). Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %.
* produkt dekorowany ręcznie w związku z tym mogą wystąpić różnice w ilości dekoracji
Możliwa obecność: ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2350 kJ / 563 kcal
Tłuszcz, 35,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18,0 g
Węglowodany, 57,0 g
w tym cukry 50,0 g
Białko 5,7 g
Sól 0,3 g