
Idealny duet: świeżo prażone orzechy laskowe i chrupiący nugat harmonizujące z kremową, mleczną czekoladą.
PRALINA Z MLECZNEJ CZEKOLADY Z NADZIENIEM Z PASTY Z ORZESZKÓW ZIEMNYCH I MIGDAŁÓW
Składniki: mleczna czekolada (49,0 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH (25,0 %) (ORZECHY LASKOWE; cukier; emulgator: lecytyny (SOJA)); ciemna czekolada (miazga kakaowa; cukier; tłuszcz kakaowy; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); biała czekolada (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); lekka pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH (2,5 %) (cukier; ORZECHY LASKOWE; tłuszcz kakaowy); pasta MIGDAŁOWA (2,5 %) (cukier; MIGDAŁY; tłuszcz roślinny słonecznikowy; emulgator: lecytyny (SOJA)); pasta piernikowa [mąka PSZENNA; cukier brązowy kandyzowany; oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy); nierafinowany cukier trzcinowy; mąka SOJOWA; cukier inwertowany; substancja spulchniająca: E500; cynamon; gałka muszkatołowa; cukier; emulgator: lecytyny (rzepakowa)]; czekolada mleczno-orzechowa „Gianduja” (cukier; ORZECHY LASKOWE; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA)); cukier; MIGDAŁY (1,3 %); syrop glukozowy; MASŁO.
Ciemna czekolada: masa kakaowa minimum 54,1%. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5%. Czekolada mleczno-orzechowa gianduja: masa kakaowa minimum 26,6%.
Możliwa obecność: ORZECHÓW WŁOSKICH, ORZECHÓW PISTACJOWYCH, ORZECHÓW NERKOWCA, ORZESZKÓW ZIEMNYCH, ORZESZKÓW PEKAN, NASION SEZAMU, JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2308 kJ / 554 kcal
Tłuszcz, 35,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15,0 g
Węglowodany, 53,0 g
w tym cukry 49,0 g
Białko 6,3 g
Sól 0,16 g