Makaronik Piernik
Rozpływająca się w ustach biała czekolada i delikatny serek mascarpone stanowią idealne uzupełnienie piernikowego nadzienia, zamkniętego w ciasteczku z nutą kakao.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze +4°C do +6°C. Produkty nie mogą być narażone na działanie obcych zapachów.
Termin przydatności do spożycia wynosi 7 dni.
CIASTECZKO MAKARONIK PIERNIK
Składniki: ser śmietankowo-kremowy Mascarpone (pasteryzowana ŚMIETANKA; regulator kwasowości: E330); mączka MIGDAŁOWA (16,5 %); cukier puder; cukier; pasteryzowane białko (BIAŁKO; regulator kwasowości: kwas mlekowy; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; stabilizator: siarczan glinu); pasta piernikowa (10 %) [kruszone ciasteczka korzenne (mąka PSZENNA; cukier kandyzowany; oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy); nierafinowany cukier trzcinowy; syrop cukru inwertowanego; substancja spulchniająca: E500; cynamon; gałka muszkatołowa); oleje roślinne (palmowy, rzepakowy); cukier; emulgator: lecytyny (rzepakowa)]; biała czekolada (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); woda; kakao w proszku.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, PEKAN, NERKOWCA; ORZESZKÓW ZIEMNYCH I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 1741 kJ / 417 kcal |
Tłuszcz, w tym
kwasy tłuszczowe nasycone |
25,0 g
10,0 g |
Węglowodany, w tym
cukry |
41,0 g
39,0 g |
Białko | 6,2 g |
Sól | 0,1 g |