
Rozpływająca się w ustach biała czekolada i delikatny serek Mascarpone stanowią idealne uzupełnienie piernikowego nadzienia, zamkniętego w ciasteczku z nutą kakao.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze +40C do +60C. Produkty nie mogą być narażone na działanie obcych zapachów.
CIASTECZKO MAKARONIK PIERNIK
Składniki: ser śmietankowo-kremowy Mascarpone (pasteryzowana ŚMIETANKA; regulator kwasowości: E330); mączka MIGDAŁOWA (18 %); cukier puder; cukier; pasta piernikowa (10,5 %) [kruszone ciasteczka korzenne (mąka PSZENNA; cukier kandyzowany; oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy); nierafinowany cukier trzcinowy; mąka SOJOWA; syrop cukru inwertowanego; substancja spulchniająca: E500; cynamon; gałka muszkatołowa); oleje roślinne (palmowy, rzepakowy); cukier; emulgator: lecytyny (rzepakowa)]; biała czekolada (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); białko JAJA kurzego w proszku; woda; barwnik: E150d.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 1955 kJ / 468 kcal
Tłuszcz, 27,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11,0 g
Węglowodany, 47,0 g
w tym cukry 45,0 g
Białko 7,5 g
Sól 0,12 g