
Mleczna czekolada z nadzieniem gianduja, którego smak podkreślają prażynki paillette feuilletine.
CZEKOLADKA Z MLECZNEJ CZEKOLADY Z NADZIENIEM Z PASTY Z ORZECHÓW LASKOWYCH
Składniki: pasta z orzechów laskowych (55 %) (cukier; ORZECHY LASKOWE; tłuszcz kakaowy); mleczna czekolada (31 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); prażynki (cukier; mąka PSZENNA; tłuszcz roślinny (słonecznikowy, rzepakowy) w zmiennych proporcjach; tłuszcz MLECZNY; laktoza (z MLEKA); białka MLEKA; sól; ekstrakt słodowy (z JĘCZMIENIA); substancja spulchniająca: E500; emulgator: lecytyny (słonecznikowa); przeciwutleniacz: E306). Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2294 kJ / 550 kcal
Tłuszcz 33,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12,0 g
Węglowodany 56,0 g
w tym cukry 50,0 g
Białko 5,7 g
Sól 0,2 g