
Mleczna czekolada w towarzystwie pełnej korzennych aromatów pasty piernikowej, otoczone delikatną, białą czekoladą.
CZEKOLADKA Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z NADZIENIEM Z PASTY PIERNIKOWEJ
Składniki: biała czekolada (49 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); pasta piernikowa (32 %) [kruszone ciasteczka korzenne (mąka PSZENNA; cukier kandyzowany; oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy)); nierafinowany cukier trzcinowy; mąka SOJOWA; cukier inwertowany; substancja spulchniająca: E500; cynamon; gałka muszkatołowa); oleje roślinne (palmowy, rzepakowy); cukier; emulgator: lecytyny (rzepakowa)]; mleczna czekolada (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); ciemna czekolada (miazga kakaowa; cukier; tłuszcz kakaowy; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); tłuszcz kakaowy. Ciemna czekolada: masa kakaowa minimum 54,1 %. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2403 kJ / 577 kcal
Tłuszcz 37,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,0 g
Węglowodany 54,0 g
w tym cukry 47,0 g
Białko 5,0 g
Sól 0,13 g