
Kubeczki z nadzieniem gianduja udekorowane chrupiącymi perełkami w mlecznej czekoladzie.
GIANDUJA MLECZNA
CZEKOLADKA Z MLECZNEJ CZEKOLADY Z NADZIENIEM
Z CZEKOLADY MLECZNO-ORZECHOWEJ „GIANDUJA”
Składniki: mleczna czekolada (37 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); czekolada mleczno-orzechowa „Gianduja” (37 %) (cukier; ORZECHY LASKOWE; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA)); płatki zbożowe w mlecznej czekoladzie [mleczna czekolada (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; serwatka w proszku (z MLEKA); emulgator: lecytyna (SOJA); ekstrakt z papryki; naturalny aromat waniliowy); płatki zbożowe (mąka PSZENNA; cukier; mąka PSZENNA słodowa; skrobia (PSZENNA); substancja spulchniająca: E500; sól; tłuszcz kakaowy; naturalny aromat waniliowy); syrop glukozowy; cukier; substancja glazurująca: E414; skrobia modyfikowana; tłuszcz roślinny kokosowy]. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %. Czekolada mleczno-orzechowa „Gianduja”: masa kakaowa minimum 26,6 %.
MOŻLIWA OBECNOŚĆ: orzechów: włoskich, pistacjowych, nerkowca, migdałów; orzeszków: ziemnych, pekan; jaj i ich produktów pochodnych.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2345 kJ / 563 kcal
Tłuszcz, 37,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19,0 g
Węglowodany, 50,0 g
w tym cukry 46,0 g
Białko 7,1 g
Sól 0,3 g