
Niepowtarzalne w smaku nadzienie powstałe z połączenia słodkiej, białej czekolady z pastą z pomidorów.
SYCYLIA
CZEKOLADKA Z CIEMNEJ CZEKOLADY Z NADZIENIEM
Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z DODATKIEM PASTY Z POMIDORÓW
Składniki: ciemna czekolada (50 %) (miazga kakaowa; cukier; tłuszcz kakaowy; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); biała czekolada (22,5 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); ŚMIETANA; koncentrat pomidorowy (8,5 %); MASŁO; stabilizator: sorbitole; syrop glukozowy; naturalny aromat bazylii; tłuszcz kakaowy; cukier; barwniki: E102, E129, E171, E110, E172. Ciemna czekolada: masa kakaowa minimum 54,1 %. Barwniki E102, E129 i E110 mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Możliwa obecność: GLUTENU, ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2068 kJ / 497 kcal
Tłuszcz 35,0 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 22,0 g
Węglowodany 39,0 g,
w tym cukry 36,0 g
Białko 4,5 g
Sól 0,08 g