
Delikatna, rozpływająca się w ustach czekolada gianduja, podkreślona aromatyczną, ciemną czekoladą oraz słodkimi, karmelizowanymi orzechami laskowymi.
KREMOWO-ORZECHOWA
CZEKOLADKA Z CIEMNEJ I MLECZNEJ CZEKOLADY
Z NADZIENIEM Z CZEKOLADY MLECZNO-ORZECHOWEJ „GIANDUJA”
Składniki: ciemna czekolada (30 %) (miazga kakaowa; cukier; tłuszcz kakaowy; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); czekolada mleczno-orzechowa „Gianduja” (27 %) (cukier; ORZECHY LASKOWE; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA)); mleczna czekolada (21 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); ŚMIETANA; karmelizowane orzechy laskowe (cukier; ORZECHY LASKOWE); syrop glukozowy; emulgator: glicerol; sól. Ciemna czekolada: masa kakaowa minimum 54,1 %. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %. Czekolada mleczno-orzechowa „Gianduja”: masa kakaowa minimum 26,6 %.
Możliwa obecność: GLUTENU, ORZECHÓW: WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2203 kJ / 530 kcal
Tłuszcz, 37,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20,0 g
Węglowodany, 40,0 g
w tym cukry 38,0 g
Białko 5,7 g
Sól 0,24 g