
Kokosowe nadzienie oblane białą czekoladą. Ciasteczko udekorowane jest wiórkami kokosowymi.
CIASTECZKO STUDENCKIE KOKOSOWE
CZEKOLADKA Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z NADZIENIEM (45 %) KOKOSOWYM
Składniki: biała czekolada (47,5 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); mleczna czekolada (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); mleczko kokosowe (11 %) (ekstrakt kokosowy; woda; emulgator: E435); wiórki kokosowe (7,0 %) (wysuszony miąższ orzechów kokosowych, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI); syrop glukozowy; skrystalizowany syrop cukru inwertowanego; emulgator: glicerol; stabilizator: sorbitole; aromaty; barwnik: E150b. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %.
Możliwa obecność: GLUTENU; ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2139 kJ / 514 kcal
Tłuszcz, 34,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 22,0 g
Węglowodany, 44,0 g
w tym cukry 42,0 g
Białko 5,5 g
Sól 0,17 g