
Nadzienie na bazie pistacji oblane mleczną czekoladą. Całość udekorowana prażonymi orzechami pistacjowymi.
CIASTECZKO STUDENCKIE PISTACJOWE
CZEKOLADKA Z MLECZNEJ CZEKOLADY Z NADZIENIEM (45 %) Z PASTY PISTACJOWEJ I ORZECHOWEJ
Składniki: mleczna czekolada (48 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); pasta z ORZECHÓW PISTACJOWYCH (13,5 %); pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH (13,5 %); cukier puder; ORZECHY PISTACJOWE prażone (8,5 %); tłuszcz kakaowy; sól. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %.
Możliwa obecność: GLUTENU; ORZECHÓW: WŁOSKICH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2452 kJ / 589 kcal
Tłuszcz, 42,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16,0 g
Węglowodany, 43,0 g
w tym cukry 37,0 g
Białko 9,7 g
Sól 0,28 g