
Ciasteczko o migdałowym nadzieniu oblane pyszną, belgijską czekoladą. Ciasteczko posypane jest kruszonym, prażonym ziarnem kakaowym.
CIASTECZKA STUDENCKIE MIGDAŁOWE
CZEKOLADKA Z MLECZNEJ CZEKOLADY Z NADZIENIEM (45 %) MIGDAŁOWYM
Składniki: mleczna czekolada (60 %) (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); pasta migdałowa (30 %) (cukier; MIGDAŁY; tłuszcz roślinny słonecznikowy; emulgator: lecytyny (SOJA)); prażone, kruszone ziarno kakaowe. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %.
Możliwa obecność: GLUTENU, ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2323 kJ / 558 kcal
Tłuszcz, 37,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,0 g
Węglowodany, 47,0 g
w tym cukry 45,0 g
Białko 8,2 g
Sól 0,13 g