
Tafla mlecznej belgijskiej czekolady w kształcie serca. Całość ozdabia czerwona kokardka.
CZEKOLADA MLECZNA (90,5 %) - SERCE
Składniki: cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; miazga kakaowa; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy; mąka PSZENNA; serwatka w proszku (z MLEKA); mąka PSZENNA słodowa; skrobia (PSZENNA); syrop glukozowy; substancje glazurujące: szelak, guma arabska; olej roślinny palmowy; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: kwas sorbowy; substancja spulchniająca: E500; sól; barwniki: E120, E100. Mleczna czekolada: masa kakaowa minimum 33,5 %.
Możliwa obecność: ORZECHÓW: LASKOWYCH, WŁOSKICH, PISTACJOWYCH, NERKOWCA, MIGDAŁÓW; ORZESZKÓW: ZIEMNYCH, PEKAN; JAJ I ICH PRODUKTÓW POCHODNYCH.
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 2216 kJ / 555 kcal
Tłuszcz, 35,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21,0 g
Węglowodany, 52,0 g
w tym cukry 51,0 g
Białko 6,8 g
Sól 0,24 g